Půjčky Bez Potvrzení O Příjmu info

29.05.2012 15:23

Nemovitost v zástavě či nikoliv

Jedním typem, jak věřitelé půjčky třídí je, zda je možné nabídnout poskytnutí zástavy nemovitostí nebo takovou možnost nemáte. Jestliže můžete půjčku řádně hradit, není ani trochu špatné, zvolit půjčku s ručením nemovitostí.
Ručení nemovitým majetkem je pro hodně poskytujících společností výbornou garancí, že poskytnuté pěněžní prostředky obdrží nazpět, proto Vám obyčejně vytvoří lepší podmínky, než u půjčky bez zaručení se nemovitým majetkem. A za druhé, pokud přece maličko zvažujete, že byste si vyřídili půjčku, jakou byste plánovitě neplatili a nemovitostí disponujete, raději to hned pusťte z hlavy. Aktuálně totiž exekutoři pracují velmi pohotově a nařízení exekuce je téměř dílem malé chvíle a exekutor Vám zabrání nakládání s Vaším nemovitým vlastnictvím. Jestliže do určité doby poté dlužnou částku nevyplatíte, zahájí exekutor její prodej a Vy tak přijdete o bydlení a spoustu peněz, protože celý proces exekuce, nedobrovolná dražba a sankce Vám nehrazení půjčky hodně prodraží. Jestli tedy nemovitý majetek vlastníte, tak v konečném důsledku je celkem jedno, jestli na domu či bytě máte zástavu nebo ne. Když nebudete splácet, exekuce si Vás vždy vyhledá. Bývá tedy výhodné vzít nabídku poskytujících institucí nebankovní půjčky s ručením, kde mnohokrát dostanete perfektní podmínky.

Jde to i s registry dlužníků

Aktuálně, jestliže sháníte půjčku, je důležité mít přehled o tom, zda jste uvedeni v registru neplatičů. Tato věc totiž značně ovlivňuje možnost získání půjčky u některých poskytovatelů. Třeba banka, pokud jste zapsáni v registru nesolventních osob, půjčky neposkytnou téměř vůbec. Jestliže tedy chcete finanční půjčku, u bankovní instituce s uvedením v registrech dlužníků neobstojíte. Bankovní instituce nahlíží do 3 nezávislých registrů. Jestli jste v minulosti měli špatnou platební morálku s úhradou některé půjčky nebo úvěru, bankovní instituce před Vámi téměř zabouchne dveře. Kritéria pro sjednávání půjček mají bankovní instituce stanoveny hodně přísně. Zápis v registru dlužníků Vám tak zhruba na 3 až 4 roky bere možnost uzavřít půjčku v bance. Úžasné je, že i v tomto případě jde půjčku vyřídit. Na současném peněžním trhu působí řada nebankovních organizací, co mají v nabídce půjčky bez registru. Půjčka bez registru je velmi žádanou alternativou. U půjčky bez registru je ovšem nezbytné zahrnout to, že se Vám oproti bankovní půjčce o trochu prodraží. Nebankovní věřitelé, kteří v nabídce mají půjčky bez registru, údaje z registrů vůbec neřeší a uvedení v registru nesolventních osob není podnětem k neposkytnutí nebankovní půjčky.

Nechcete dokládat příjem?

Spoustu klientl, kteří poptávají půjčku, nemůže prokázat poskytující organizaci výši své mzdy. U bankovní společnosti je tato věc vážně podstatný problém, jelikož nabízejí hodně limitované produktové portfolio, kde po spotřebiteli doložení příjmu nechtějí a jedná se obvykle spíše o půjčky v částce pár tisíc a ještě spíše ve formě odsouhlaseného přečerpání bankovního účtu nebo kreditní karty. Klienti, kteří mají zájem o půjčku v jiné podobě a nemohou předložit potvrzení o výši mzdy, by na půjčky z banky neměli sázet. Je štěstí, že i v takové situaci lze najít možnost vyřízení půjčky bez potvrzení o příjmu z nebankovního sektoru, kde jsou na takové produkty - nebankovní půjčky zaměřeni. U půjčky bez potvrzení o příjmu není nutné výši Vašich příjmů ukazovat. Ve většině případů jen podepíšete čestné prohlášení, že dokážete platit výši splátky a to je celé. Nepotřebujete tedy shánět výplatní pásky od firmy, kde jste zaměstnáni, výměry sociálních dávek ani přiznání k dani z příjmu, když pracujete jako podnikatel. Nebezpečí nezaplacení půjčky věřitel ale nepochybně musí zahrnout, takže bývá půjčka bez potvrzení o příjmu o nějakou část dražší oproti půjčkám se stejnými parametry, u jakých poskytovateli příjmy nesdělujete.


Někde poskytovatelů potřebujete i ručitele

Občas poskytovatelé půjček, především u půjček bez nějakého zástavního nástroje, mohou chtít zajišťovatele vyplacené půjčky. Kdo je tedy ručitel? Ručitel úvěru je člověk, jaký když si berete půjčku, přebírá odpovědnost, že v případě, že Vy půjčku nebudete platit, je povinen splatit půjčku za Vaši osobu. Aktuálně je docela komplikované ručící osobu přesvědčit k ručení, protože právem má každý obavy. Vyskytlo se již velké množství případů, kdy se třeba přítel upsal jako ručitel za půjčku spřízněné osoby, která ji následně nesplácela a ručiteli nezaplacení způsobilo existenční potíže. Často si spotřebitelé uzavírají i statisícové půjčky a takové ručení dokáže přinést starosti na celý život. Půjčky bez ručitele jsou tedy půjčky, u kterých poskytovatelská organizace ručitele nevyžaduje a spotřebitel nemusí nikoho hledat, aby mu ručitelský závazek dal.


Jak na sjednání půjčky

Pokud bychom chtěli segment půjček rozdělit na půjčky s přihlédnutím k typu vyřízení, je nutné ho členit podle doby vyřízení. Každý věřitel si bere na schválení půjčky určitý čas, aby šlo spotřebitele přinejmenším trochu prolustrovat s ohledem na vnitřní pravidla. Vyřízení půjčky se proto může natáhnout na opravdu dlouhou dobu. Nejpřísnější proces schvalování mívají nejčastěji bankovní společnosti. Je to proto, že spotřebitel je nucen splnit velmi striktní předpisy a tento postup nějakou chvíli zabere. Když půjčku potřebujete ihned, půjčka z banky pro Vás pravděpodobně nebude ideální volba. Bude lepší oslovit poskytovatele z nebankovního sektoru. Ti jsou na rychlé půjčky zajištěni, a jestliže potřebujete nižší půjčku, dají se peníze dostat v průběhu chvíle. Když sháníte vyšší půjčku v řádu desítek až stovek tisíc, počítejte, že získání půjčky může zabrat kolem 5 pracovních dnů a ve většině případů závisí i na Vašem přístupu, kdy je nezbytné doložit některé podklady. Poskytovatelé nebankovních půjček mají ve své nabídce např. půjčky ihned, kdy dorazíte na pobočku, případně za Vámi přijede obchodní zástupce a předá Vám požadovanou částku, nebo také půjčky do 24 hodin, kdy při schválení půjčky Vám finance zašlou expresním převedením na Vámi uvedený účet.


Půjčky online

Postup žádosti o půjčku se liší u každé společnosti, co poskytuje půjčky. Někteří poskytovatelé žádají striktně přítomnost spotřebitele na pobočce, kde s ním podepíší veškeré dokumenty. To se týká hlavně bankovních společností, které nedisponují sítí svých obchodních poradců. Odlišné to je u řady nebankovních věřitelů. V dnešní době se značně rozšířily tzv. půjčky online. U těchto typů půjček si z pohodlí Vašeho domova zažádáte online vyplněním snadné žádosti a potom čekáte na telefonický kontakt příslušného pracovníka. Když je v systému Vaše půjčka online předschválena, přijede za Vámi na smluvenou adresu finanční poradce poskytovatele. Zde následně záleží na vlastních parametrech půjčky, někdy Vám přímo je možné dát finanční zálohu z půjčky ještě než podepíšete smlouvu nebo s Vámi smlouvu ihned podepíší a zaplatí Vám celou sumu. Zaplacení celkové sumy ovšem bývá víceméně zřídkakdy z důvodu, že každý poskytovatel má v úmyslu žadatele nejprve prolustrovat a provést tzv. scoring. Půjčky online jsou aktuálně opravdu oblíbené hlavně proto, že na počátku vyřizování půjčky neexistuje pro žadatele nějaké časové zatížení.

Doporučené zdroje a další informace propůjčky bez registru:

www.homepujcka.cz
www.pujckabez.cz